1 Nisan 2013 Pazartesi

Yorgunluğa savaş açın!


Yılın ilk aylarında düzenlenen organizasyon, açılış ve partiler size yorgun bir cilt ve kızarmış göz altları olarak geri mi dönüyor? Dinç ve sağlıklı görünümünüzü hemen geri kazanın.




Yoğun gece hayatı olan aktif kişilerde bir müddet sonra yorgunluk gözlenmesi gayet doğal bir sonuç. Özellikle yeni yılın ilk aylarında yenilik heyecanıyla düzenlenen birçok parti, organizasyon ve davet bu hıza yetişmek zorunda kalan yoğun tempolu kadın ve erkeklerde yıpranmaya neden olabilir. Bu tip partilerde yemek ve alkolden de pek feragat edilmez, ikisi de bol bol tüketilir. Bir de üstüne bolca dans edilirken,  sabah erken kalkıp işe gidebilmek insana oldukça uzak bir ihtimal gibi görünmeye başlar. Oysa ertesi sabah katılacağınız toplantılar, yetiştireceğiniz işler dağ gibi karşınıza bir anda yığılır... 


Canlandırıcı çözümler
Uzun bir geceden sonra ilk yorgunluk belirtilerini aynada hemen görebilirsiniz çünkü yüzünüzden anında geri yansımakta gecikmeyeceklerdir. Göz çevresinde koyu halkalar, solgun bir cilt, kırışıklıklar… Uzmanlar pes etmeyin ve bu durumun üstüne gidin diyorlar. Öncelikle uyuşukluk halinden kurtulmak için hemen duşa girin çünkü nikotin, alkol, terleme ve tuzlu çerezler vücuttaki değerli sıvıları ve mineralleri tüketiyor. Artık depoları yeniden doldurma zamanı. Cildi duştan sonra nemlendirmek dıştan yapılabilecek en iyi yardım. İçten yapılabilecek en iyi yardım ise büyük bir bardak suya bir miktar taze limon katarak içmek, gerçek bir mucize olduğunu göreceksiniz. Erken bir kahvaltı da canlanmaya yardımcı olabilir ama yumurta, sucuk gibi ağır besinler yerine meyve veya tahıl gevreği gibi hafif ve sağlıklı besinler tüketmeye dikkat etmelisiniz. Yanında bir bardak bitki çayı da canlandırıcı etkilidir, özellikle mideye ve tıkanık buruna iyi gelir.


Öneriler
       Baş ağrısı: Sizi çıldırtacak ölçüde bir baş ağrısı ile uyandıysanız hemen bir bardak suda bir aspirin veya magnezyum tableti eritin ve için.

     Canlanmak için: Kan dolaşımını hızlandırmak için sıcak soğuk duş almak çok iyi gelir. Sıcak başlamalı ve soğuk bitirmelisiniz. Ayrıca mentollü veya turunçgiller içerikli bir duş jeli de canlandırıcı etkiye katkıda bulanacaktır. 

     Sindirim sisteminizi temizleyin: Bol yağlı yemekler, şekerli pasta ve kurabiyeler, börekler ve alkol tüketimi sindirim sistemimizde düzensizliklere ve şişkinlik hissine yol açacaktır. Zencefilli veya kimyonlu çay bu sorunları ortadan kaldırır.

      Turbo bakım: Yosun özleri ve avokado yağı cilde bol nem verir, Q10 minik kırışıklıkları tamir ederken papatya ise kızarıklıkları geçirir. Kahvaltı yaparken kullanacağınız yoğun bakım sağlayan bir cilt maskesinin neler başarabildiğine şaşıracaksınız.


      Parti için kuaförde yapılmış saçlar: Saçlarınız artık mat ve bakımsız bir görünüm aldıysa hemen mucizevî saç kürlerinden kullanın. Dikkat! Fön ile saçı kuruturken fazla ısıya dikkat edin.
        
          Makyaj kalıntılarından kurtulun: Bir gece önce 
    makyajınızı yeterince iyi temizlemediğinizi 
    fark ederseniz mutlaka yumuşak 

    bir temizleme sütü ile ihmal ettiğiniz bu temizliği gerçekleştirin.







Hiç yorum yok: