29 Nisan 2013 Pazartesi

Makyajın sihirbazları


Fırçasız makyaj devri kapanalı çok oldu. Kusursuz bir makyajın ve profesyonel görünümün olmazsa olmazı makyaj fırçaları, neredeyse makyaj malzemelerinden bile daha çok itibar görüyor. Hangi fırça hangi malzeme ile nasıl kullanılmalı bilmiyorsanız makyajdan sınıfta kalacağınız kesin!



 Bakımlı ve güzel görünmek için makyaj malzemelerini doğru seçmek başrolde gibi görünse de bilenler bilir, makyaj dünyasının asıl sihirbazları kuşkusuz makyaj fırçalarıdır…
Makyaj yaparken kullandığımız malzemeler ve uygulama teknikleri doğru bir makyaj için büyük önem taşıyor. Dolayısıyla fırça seçimlerinin doğru yapılması; makyajı ve kullanılan malzemeyi ortaya çıkarmak, makyajın hakkını verebilmek adına şart. Makyaj malzemelerinin cilde uyan kaliteli ürünlerden seçilmesi gerektiğini zaten biliyoruz. Fırçalar ise doğru malzemeyi yüzünüze doğru uygulayabilmeniz için en gerekli yardımcılarınız. Herhangi bir ürünü doğru bir fırça olmadan uyguladığınızda başarılı sonuç alamayabilir, o ürünün ya da uyguladığınız tipte makyajın size yakışmadığını düşünebilirsiniz. Oysa doğru makyaj fırçalarını uygun ürünlerle birleştiren hiç kimse ben makyaj yapamıyorum diyemez, bundan emin olun.

Hangi makyaj hangi fırçayla?
Elinizde bir deste fırça var ve bunların hangisini hangi makyaj malzemesi için nasıl kullanmanız gerektiğini bilmiyorsanız öncelikle makyaj fırçalarını iyice tanımanız gerekiyor. Herhangi bir makyaj malzemesi alırken mutlaka hangi fırçayla uygulamanız gerektiğini öğrenmeyi de ihmal etmeyin. Eğer elinizin altında önerilen fırçadan yoksa ya makyaj malzemesinden vazgeçin ya da malzemeyi mutlaka kalitesinden emin olduğunuz bir markanın fırçasıyla tamamlayın.

Pudra fırçası
İri puflar, kocaman büyük ve tok fırçalar bu iş için ideal. Pudra fırçaları genelde toz pudra uygulamasında kullanıldıkları için açı farklılıkları olması gerekmiyor. Tok ve aynı boyda kıllara sahip oluyorlar. Kılların yumuşaklığı çok önemli çünkü genelde fırça kılının kalitesi fırçanın iyi olup olmadığını belirleyen asıl kriter. Toz partikülleri geniş, tok ve tombul fırçalarla çok daha kolay bir şekilde cildin tamamına yayılabiliyor. Dolayısıyla pudra cilde eşit dağılıyor ve dalgalı görüntüler oluşmuyor. Bazı pudralarla birlikte satılan süngerlerden artık vazgeçin, mutlaka uygun bir toz pudra allığı kullanmayı deneyin, farkı hemen göreceksiniz.

         Kapatıcı fırçası
Diğerlerine göre daha yeni yeni keşfedilen bu fırçalar, kesinlikle makyaj çantalarının son gözdeleri. Göz altındaki morlukları gizlemek ve daha taze bir görüntüyü kolayca elde etmek için en büyük kurtarıcımız göz altı kapatıcılarını elle uygulamaya alışkınız. Ancak yeni nesil ‘Concealer brush- Kapatıcı fırça’lar  bu konuda büyük rahatlık sağlıyor. Kapatıcının sivilce izleri üzerine ve gözaltına daha iyi uygulanmasına yardımcı oluyor. Fırçayı kapatıcıya batırdıktan sonra yumuşak dokunuşlarla uygulama yapılması gerekiyor. Çok daha hafif bir görünüm yakalamak mümkün, üstelik ellerinizi de malzemeye bulaştırmanıza gerek kalmıyor.

         Göz farı fırçası
Kedi dili olarak da anılan göz farı fırçalarının birçok farklı boyutu bulunuyor ve bunlar far sürmek ya da gölge vermek için kullanılıyor. Göz farlarını da eskiden aplikatörler yardımıyla uyguluyorduk ancak fırçadan alınan sonuçların ortaya koyduğu fark durumu tamamen değiştirdi. Kılları uca doğru yuvarlaklaşan türlerini tercih etmek gerekiyor çünkü farı gözkapağınıza daha iyi yaymanızı sağlıyor. Özellikle son dönemlerin gözde dumanlı ve dağıtılmış makyajları için göz farı fırçalarının kullanımı önemli. Küçük uçlu ve ince olanları eyeliner için ideal. Biraz daha tok ve kalın olanları ise far için kullanılıyor.  Fırçaların uçları küt ve dar çünkü far sürerken gözaltlarına bulaşan ve dökülen kalıntıları bu şekilde engelliyor. Daha küçük alanlara net bir biçimde sürebilmek için daha dar başlıklı olan fırçalar da var.

    Allık fırçası
Tombul fırçaların daha kısa olanları genelde allık fırçası olarak kullanılıyor. Ancak hafif eğik kesilmiş ve açılı olanları tercih etmek bu noktada büyük önem taşıyor çünkü açılı fırçalar yanakları ortaya çıkarmak, elmacık kemiklerini belirginleştirmek için ideal. Açısız ve kabarık olanlar ise daha çok yanakların ortasına hafif bir renk dokunuşu yapmak için uygun. Genelde pudra fırçalarıyla benzedikleri için her iki görevde de kullanılabilecekleri düşünülür ama bu son derece yanlış. Pudrayı pudra, allığı allık fırçasıyla uygulamak gerekiyor. 

Blender
Blender’ların sihrini bilmeyen yok. İki ayrı far rengini birbirine karıştırmak için üretilen bu tip fırçalar günü kurtarıyor. Uyguladığınız farklı iki rengi teninizde birbirine harmanlamak istediğinizde blender fırçanızı yumuşak ve yuvarlak dokunuşlarla hareket ettiriyorsunuz, sonuç şaşırtıcı şekilde kusursuz oluyor.

Buğu fırçası (çizgi yumuşatıcı)
Far ya da kalem sürdüğünüzde oluşan çok kalın ya da fazla ince keskin görüntülere son veren çok özel bir fırça tasarımı. Buğu fırçası da yeni nesil makyajın öncülerinden. Özellikle de dumanlı ve derin bir bakış yakalamak için ideal. Fırçadan çok küt bir köpük gibi düşünün. Gözlerinize çektiğiniz kalem ve farları dağıtıyor, daha silik ve daha buğulu bir görüntü elde etmenizi sağlıyor.

Dudak fırçası
Rujunuzu mutlaka fırçayla sürmelisiniz. Genelde daha pratik olduğu için üşengeçliğimize yenik düşerek ruju eski usulde direk dudağımıza değdirerek süreriz. Oysa bu rujun doğal yayılmasını ve rengini belli etmesini engelleyerek kalıp gibi bir görüntü yaratıyor. Dudak fırçalarının ince ve sivriltilmiş bir yapısı ve oldukça yumuşak kılları olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Dudak hattı çizmek için de çok işe yarıyorlar.

Kaş ve kirpik fırçaları
Kaşlarını ve kirpiklerini taramak makyaj kalıntılarını alarak onları düzeltmek için kullanılan bu fırçalar her kadının çantasında olmalı. Özellikle kirpik fırçası, rimel sürdükten sonra kirpikleri ayırmak ve kalıntılardan arındırmak için ideal. Aynı şekilde göz makyajını gösterebilmek için kaşların kaç fırçasıyla düzeltmiş olması gerekiyor. Bu iki fırçayı tek bir gövdede birleştiren pratik modeller çantada taşımak için ideal. 





 Fırçanıza iyi bakın!
·        Fırçanızın markasından, kıllarının ne tip tüylerden yapıldığından, yumuşaklığından ve birlikte kullanılması gereken üründen emin olun!

·        Fırça için “Çok pahalı, ne gerek var” gibi bir düşünceye asla kapılmayın! En az makyaj malzemeleri kadar bu konuda da cömert olmaya hazırlanın.

·        Makyaj fırçalarınıza iyi bakın! Ayda bir kere mutlaka ılık suda beklettikten sonra şampuan yardımıyla yıkayın. Bol suyla iyi duruladığınızdan emin olun. Yıkarken yıpratmamaya özen gösterin.

·        Fırçaları pudra ve allıklarınıza sürerken yuvarlak hareketlerle fırçanın tüm yüzeyini malzemeyle kaplamayı ihmal etmeyin.

·        Fırçayı düzgün tutmaya ve uzmanlar tarafından gösterilen şekilde doğru kullanmaya özen gösterin.

·        Makyajı fırça yardımıyla uyguladığınızda çok daha iyi bir sonuç ve profesyonel bir görünüm elde edeceğinizden emin olun!



Hiç yorum yok: