25 Mart 2013 Pazartesi

aynalı gözlüklere merhaba



2013 gözlük modellerinden gözlerinizi ayıramayacaksınız. Çünkü aynalı, parıl parıl ve rengarenk modelleriyle her yerde karşınıza çıkacaklar... 


Ne kadar iyi giyinirseniz giyinin karakterinizi ve stilinizi yansıtan detaylar mutlaka kullandığınız aksesuarlarda gizli kalır. Kullandığınız gözlük modeli de bu önemli detaylardan biri, belki en önemlisi olarak öne çıkar. Artık gözlük modelleri için belirli kalıplardan ve sınırlı renklerden söz etmek güç. Çok geniş bir skalada hatta bundan bir 10 yıl önce 'bu şekilde sokağa çıkarsam herkes bana güler' denilebilecek tüm modeller artık rahatça kullanılıyor. Tek ilham kaynağınız şahsi zevkiniz... Sınır koymayın, rengarenk modeller arasından kişiliğinizi en çok yansıtan modeli seçin. Numaralı gözlük sahipleri zaten mecburi kullanıcılar ama güneş gözlüklerini yaz-kış kullanarak göz çevresini zararlı ışınlarından korumanın mümkün olduğunu, yani sadece stil değil sağlık da kazandırdıklarını hatırlatalım!


Mandalina rengi öne çıkıyor
Gözlük modelleri 2013'te tam anlamıyla rengarenk. 
Tek renkli, klasik tasarımlardan uzak durmanızda yarar var. Yılın öne çıkan rengi ise kesinlikle mandalina tonları. Kalın çerçeveli ve geometrik desenli, dekorlu olarak anılan gözlük modelleri bu yıl trendler arasında. Vintage modellerin hakimiyeti ise tahtını koruyor. Asıl büyük çıkış ise aynalı modellerde. Yıllardır polislerden başkasında görmediğimiz bu modeller bu yıl her yerde karşımıza çıkacak...

Büyük gözlüklerden çekinmeyin
Hollywood süperstarı havasına bürünmek isterseniz kocaman çerçeveli büyük gözlüklerin popülaritesinden hiçbir şey kaybetmeden halen moda olduğunu hatırlatalım!

Çerçeve sevmiyor musunuz?
Çerçevesiz ya da yarım çerçeveli gözlükler sezonun sporla vintage karşımı görüntüsünü yakalamak isteyenler için ideal. Hem jean-tişört kombinlerinizle hem de şık mini elbiselerinizle kullanabilmeniz de bir avantaj.

Vizör
Sezonun spor ilhamından hareketle ortaya çıkan bir başka modeli vizör gözlükler fütüristik stillerden hoşlananlar için. Genelde üst kısmı düz, altı oldukça geniş bu gözlükler minik yüzlerin kaçınması gereken modellerden.


Gözlüğün de dekoru var
Dekorlu çerçevelerde geometrik şekiller, desenler, renk blokları hatta danteller ile birlikte farklı modeller yaratılıyor.

Degrade camlar
Her sezonun vazgeçilmezi degrade camlı gözlükler bu yıl da moda. Gözünüzü camın koyu kısmıyla korurken açık renkli bölüm gözlerinizi ortaya çıkarıyor. Dahice...

Şeffaf çerçeve
2013'te her yerde şeffaf aksesuarlar görmeye hazır olun. Şeffaf çerçeveli gözlükler de spor şıklık yaratmak ve daha 'cool' görünmek isteyenlerin vazgeçilmezlerinden olmaya aday. 

Kemik çerçeve
Özellikle yeni neslin vazgeçilmezi halini alan kalın kemik çerçeve, numaralı gözlüklerde en popüler model olmaya devam ediyor. Bir zamanlar çocukların ‘dört göz’ diye dalga geçtiği modeller, bugünün hipster’larının elinden düşmüyor. Gözleri bozuk olmayan ve kişiliğini bu kemik gözlüklerle yansıttığını düşünen gençler ise, numarasız camla ya da cam kullanmadan yine de bu aksesuarı tercih ediyor.

Kedi Gözü
Bu yıl 50'lerden, 60'lardan ilham alan tasarımları görmeye devam edeceğiz. Bu yıllardan laf açıp da kedi gözü modelinden bahsetmemekse mümkün değil. “Cat’s Eye” diye bilinen gözlükler bu sezona da damga vuracak ama biraz daha yumuşatılmış modellerini de görebileceğiz.

Aynalılar geri döndü
Polis gözlükleri olarak andığımız ve tarihe gömüldüğünü düşündüğümüz aynalı gözlükler 2013'ün gözlük modeli yıldızı. Renkli ve parıl parıl aynalı camları her yerde görmeye hazır olun. Her ebatta ve renkte camlarla bu yıl bir aynalı gözlük edinmeniz şart.

Yüz şeklinize göre seçin
Detaylara çok fazla takılmayın ama yüzünüze hiç yakışmayacak bir gözlük seçmekten de kaçının. Yüz şekliniz, ten ve saç renginiz hatta burun yapınız bile bu konuda önemli. Bol bol model deneyerek size en yakışan gözlüğü bulmaya çalışın. Oval yüzler şanslı, hemen her modeli seçebilirler. Uzun yüzler ise aşağı doğru uzayan veya dikdörtgen çerçevelerle şanslarını denemeliler. Kare yüzler oval, yuvarlak veya kedi gözü çerçeveleri tercih edebilirler. Dikdörtgen bir yüzünüz varsa yuvarlak veya kare çerçeveler tam size göre. 









Hiç yorum yok: