24 Haziran 2013 Pazartesi

Mis gibi bir bahar!


Yılın en hareketli, en neşeli zamanları geldi çattı! Güneşle birlikte mutlaka hafif ve taze kokular tercih edin!


Tertemiz bahar esintilerinin kokusunu iyice alıyoruz artık. Etrafta ışıldayan bir güneş, giyilen uçuş uçuş elbiseler, bir ruj bir rimel hafif makyajlar, renkli ve pastel kıyafetler, açık renk bez çantalar... Bahara ve yaza dair her şey nasıl hafifse parfümünüz de aynı şekilde hafif olsun.

Ağır ve yoğun aromalı kokuları kullanırken çok dikkatli olmak gerektiğini ve bu tip kokuların tenle yüzde yüz uyumlu olmadığında ters tepki yarattığını zaten biliyoruz. Ama sıra bahar ve yaz aylarına gelince bu tip parfümler için tek önerimiz hiç düşünülmeden rafa kaldırılmaları. Çok sevmeniz, size en yakışan koku olduğunu düşünmeniz önemli değil; yaz sıcağıyla uyuşmasına ve görevini yapmasına imkan yok bunu kabul edin! Soğuk bir kış gününde duyanın içini ısıtan kışkırtıcı kokular yazın bir kabusa dönüşebilir. Kesinlikle yeni ve taze bir bahar kokusu edinmelisiniz!

Azı karar çoğu zarar!
Parfüm çok hassas bir mevzu. Mevsime ve ten uyumunuza göre bir parfüm seçmek yetmez. Mutlaka uygulama taktiklerini de iyi bilmek gerekir. Maalesef çoğunlukla çok yoğun parfüm sıkma hatasına düşülür. Parfüm sizin tercih ettiğiniz ve size yaklaşan insanların algılamasını istediğiniz bir araç olmalı. Yani kokunuzu duymak istemeyen biri buram buram onu solumak zorunda olmamalı. En kalitelisi de olsa hangi parfümü çok yoğun uygularsanız uygulayın; zaten etkisinin dışında rahatsız edici bir koku elde edersiniz. Özellikle yaz ve bahar ayları için parfümü bol kullanmamaya özen göstermelisiniz.

Uygulama incelikleri
Kışın kıyafetlerin üzerine uygulanması daha doğru olan parfümleri yazın temiz cilde uygulamakta yarar var. Yaz aylarında havanın çok sıcak olması nedeniyle insanların çok ince kıyafetler giymesi, parfüm kokusunun çok daha kısa süre içerisinde uçmasına neden oluyor. Bu nedenle parfüm temiz cilde uygulanmalı. Salgı bezleri sayesinde özellikle göğüs bölgesine kulak arkası ve bileklere uygulanan parfüm, sıcak havanın etkisinde çevreye daha kolay yayılacaktır. Doğrudan güneş ışığına maruz kalan kıyafetlerin üzerine parfüm sürmek, kokunun daha da hızlı bir şekilde uçmasına neden olur.

 Kiraz kokuları her yerde
Meyve aromasının yoğun hissedildiği kokular genelde yaz için ideal. Turunçgiller ve kiraz kokuları 2013'ün en trend sçenekleri olacak. Bu iki meyve aromasının hafif çiçek kokularıyla harmanlandıkları seçeneklerden birini tercih edebilirsiniz. Meyve ve çiçekler kadar 'cool water' olarak bilinen serin kokular da yaz için tazelik veren kokularıyla çok uygunlar. Misk, yasemin, nilüfer, şakayık gibi çiçekler yaz kokularında sıkça tercih edilen çiçekler arasında...



Hiç yorum yok: