12 Temmuz 2013 Cuma

Bu cuma izinlisin!


Kapadokya
Müsait bir zaman beklemeyip o zamanı yaratmak isteyenler için bir harika ve yakın tatil bölgesi de Kapadokya. Yaz-kış nefis tatlar sunan bu bölge yalnızca Türkiye'nin değil dünyanın en büyüleyici lokasyonları arasında. Peri bacaları, birbirinden güzel mağara otelleri, şaraplar, bağlar, pekmezin en güzelleri ve kafanızı kaldırıp gök yüzüne baktığınızda her yerde rastladığınız rengarenk uçan balonlar... Kapadokya bir hafta sonu kaçamağından beklediğiniz her şeyi size sunabilir. 


Hırvatistan
Yakın ve ucuz uçuş imkanlarıyla dolu bir ülke Hırvatistan. Zagreb ve Dalmaçya sahilleri keyifli bir long weekend için ideal rotalar. Ama ülkenin sahilleriyle göz kamaştıran yıldızı kesinlikle Dubrovnik. Tarihi yapıları, kale surları, ucuz ve güzel yiyecekleriyle Dubrovnik hem tarihi bir gezi yapabileceğiniz hem de harika halk plajlarından faydalanabileceğiniz bir şehir. İsterseniz turlarla isterseniz kendiniz uçağa atlayarak gidebilir, önceden planlarınızı yaparak güneye gitmek için harcayacağınızdan bile daha az bir bütçeyle bunu başarabilirsiniz.   


Roma
Kapsamlı bir kaçamak yapmaya varım diyorsanız, kısa sürede en güzel zamanı geçirmenizi garantileyecek yer kesinlikle İtalya. Long weekend için İtalya'nın en uygun şehri ise kesinlikle Roma. Asla iki üç şehri bir arada görmeye çalışmayın. Üç gün Roma için ideal. Şehrin her yanı sanatla dolu; sergiler, pizza, şarap ve risottonun en iyilerini sunan muhteşem lokal restoranlar, çıldırtan mağaza ve aksesuarcılar. Bir de minik motor kiralarsanız gerçekten yaşadınız. Roma sadece sokaklarında dolaşmanın bile bakanı büyüleyebildiği ender yerlerden. Hafta sonunu sevdiklerinizle ya da tek başınıza orada geçirerek bütün sene için gereken enerjiyi bile depolayabilirsiniz.



Hiç yorum yok: